Wat is SLS / CLS hout nu precies?

kepers bij HOUTvakman.be

In een serie blogartikelen behandelen we diverse vragen die vaak bij ons binnenkomen. Dit keer vertellen we wat meer over SLS / CLS hout.

Wat is het?

CLS staat voor Canadian Lumber Standard en SLS staat voor Scandinavia Lumber Standard. In principe wordt hier hetzelfde mee bedoeld: vuren balken & “dikke” vuren planken geschikt voor diverse binnen & buiten constructies, waarbij de hoeken licht afgerond zijn. Deze balken worden met name gebruikt als ‘staanders’ voor wandconstructies en voor diverse andere constructiedoeleinden. Het wordt dan ook altijd onder een gespecificeerde vurenhout sterkteklasse verkocht. Dit specifieke hout is verkrijgbaar in diverse afmetingen, maar wel is een ‘dikte’ van 38 mm standaard. 

Voordelig & gebruiksvriendelijk

CLS / SLS hout heeft diverse voordelen waar wij u uiteraard graag wat meer over vertellen. CLS hout is relatief licht van gewicht, mooi glad geschaafd afgewerkt en voorzien van (extra) afgeronde hoeken. Zonder de ‘harde hoeken’ is de kans op stoten, snijden en krassen een stuk kleiner geworden, wel zo prettig werken. Het hout is eigenlijk speciaal voor binnen constructies bedoeld. In veel landen wordt dit hout veelvuldig toegepast voor houtskeletbouw. Deze balken worden met name gebruikt voor “eenvoudige wandjes”, zoals binnen (tussen)wanden en andere (kleinere) binnen constructies. Ook wordt er steeds vaker gekozen voor CLS / SLS hout als kepers bij HOUTvakman.be. Bent u op zoek naar kwalitatief & voordelig hout voor de constructie van een walk-in closet of een maatwerk hoogslaper, dan is dit een ideale keuze! Door de toenemende populariteit is dit hout tegenwoordig ook geïmpregneerd verkrijgbaar, ideaal voor buitenwandjes van bijv. een overkapping, carport, tuinhuisje, of schuurtje.  
Wat uw nieuwe project ook wordt, met de uitgebreide collectie CLS/ SLS hout van HOUTvakman.be kunt u altijd snel aan de slag. Naast hoogwaardige kwaliteit & scherpe prijzen zorgen wij voor een snelle levering!