Een goede zit plek in de tuin

goede zit plek

We geven steeds meer aandacht aan het creëren van een mooie groene tuin. De wereld wordt steeds stedelijker, maar nog altijd komen we pas echt tot rust in een natuurlijke omgeving. Wat is er dan heerlijker dan zelf te beschikken over een groene tuin, zodat we bij ons eigen huis helemaal tot rust kunnen komen. Ondanks dat we groen willen is het prettig om een zit plek te hebben in de tuin. Dat krijgen we door gebruik te maken van tuintegels of terrastegels.

Gebruik sierbestrating als basis in de tuin

Sierbestrating wordt steeds vaker gebruikt in de tuin als looppad en zit plek. Hier zijn verschillende redenen voor. Ten eerste is het zeer gebruiksvriendelijk. Een vlakke basis is namelijk ideaal om tuinmeubelen en andere spullen op te plaatsen. Daarvoor is het wel belangrijk dat er een goede basis wordt gelegd. Dit wordt gedaan met een vlak zandbed. De gehele tuinset kan worden geplaatst zodra de sierbestrating is gelegd. Wordt het zandbed niet vlak gelegd? Dan gaan de tegels scheefliggen en staat de tuinset er niet recht op.

Sierbestrating is er in veel verschillende soorten en maten, waardoor je altijd genoeg keuze hebt. Terrastegels zijn er o.a. in natuursteen. Dit is een geliefde keuze bij veel mensen doordat het een unieke situatie creëert en veel sfeer geeft. Naast natuursteen zijn er veel mensen die kiezen voor betontegels. De reden dat mensen kiezen voor betontegels is omdat dit over het algemeen goedkoper is dan natuursteen. Daarnaast heeft betonsteen ook geen speciaal onderhoud nodig wat nog een groot voordeel is. Tot slot worden er ook vaak keramische tegels aangeraden. Enkele redenen waarom keramische tegels populair zijn, zijn omdat ze slijtvast zijn, maatvast en in veel verschillende maten en kleuren beschikbaar zijn.