Cementtegels voor de villa op Ibiza

Tijdens mijn opleiding tot binnenhuis architect kreeg ik laatst een geweldige opdracht. We mochten met een projectgroep bestaande uit vijf personen en villa op het Spaanse eiland Ibiza opnieuw inrichten.  Helaas mochten we zelf niet naar Ibiza vliegen om te kijken maar we moesten via een plakbord onze inspiratie laten zien. Vervolgens moesten we met een grafisch tekenprogramma het interieur uitwerken. Als ik aan Ibiza denk, denk ik meteen aan cementtegels. Dit zijn kleine tegels waarmee mooie patronen gelegd kunnen worden. Mijn groepsgenoten waren razend enthousiast over mijn voorstel om de villa veel met cementtegels in te richten

Zowel binnen als buiten betegeld

We zijn begonnen met de buitenkant van het huis, de tuin. Omdat het altijd lekker weer is hebben geprobeerd om binnen en buiten in elkaar over te laten lopen. Dit hebben we gedaan door zowel binnen als buiten cementtegels op de vloer te leggen. Het patroon wat buiten ligt (zie foto) wordt doorgetrokken naar binnen.

villa

 

 

 

 

 

 

 

Binnen hebben we daarnaast gekomen voor groene accenten. We hebben de inspiratie gehaald uit onderstaande foto. We vinden dat deze foto het ware Ibiza gevoel weergeeft.

thumbs_bejamatfoncee

De laatste foto waaruit we inspiratie hebben gehaald is onderstaande foto van een mooie keuken. Je ziet dat het patroon wat buiten ligt hier ook weer terug komt op de wand.  Tijdens deze opdracht ben ik nog enthousiaster geworden over cementtegels. Ik hoop dat ik me later zo’n villa kan veroorloven.

thumbs_patchwork-keukenhuis-2ekamer