Waarom een Verbena plant in de tuin?

verbena

Doordat de Verbena plant makkelijk te onderhouden is, is het een erg populaire plant voor in de tuin. De plant kan bijzonder goed tegen droogte en extra water bijgeven is dus niet nodig. Alleen in erg langdurige droge periodes wordt het aangeraden om deze mooie plant wat water te geven. Alleen in een pot heeft de plant meer water nodig; de bodem mag in dat geval nooit helemaal uitgedroogd zijn.

Verder is het een optie om de Verbena plant in het begin van het voorjaar wat organische mest te geven, om op die manier de groei te bevorderen. Later in het jaar bemesten is niet nodig.

verbena

De Verbena plant: een kleurrijke optie voor in de tuin

De Verbena plant bestaat in 15 verschillende soorten en meerdere verschillende kleuren. Zo kun je kiezen voor rood, oranje, roze, lila, paars, blauw en wit. Alle opties voor een kleurrijke tuin dus. Ook trekt de plant veel vlinders, bijen en hommels aan. Goed voor de biodiversiteit dus.

De plant heeft een lange bloeiperiode: tussen mei en oktober is het op zijn mooist. Daarnaast kan de plant tot wel 1,5 meter hoog worden. De plant leeft in principe maar een of twee jaar, maar omdat het zichzelf uitzaait zullen er altijd Verbena planten overblijven.

De Verbena plant is dus de perfecte optie voor iedereen die op zoek is naar een prachtige maar onderhoudsvrije plant.