Tips voor het behangen met behang van leer

behang van leer

Ben jij op zoek naar nieuw behang? Dan is het behang van leer misschien wel iets voor jouw. Dit behang geeft een stijlvolle en luxe uitstraling aan je woning en is verkrijgbaar in verschillende soorten. Verder in dit artikel lees je meer informatie over dit behang.

Soorten behang van leer

Dit behang heb je in verschillende soorten en materialen. Je hebt effen kleuren behang, maar ook leren behang met een print of patroon. De slangen leren print is bijvoorbeeld erg populair tegenwoordig. Het is belangrijk dat het behang wat je kiest ook past bij de rest van je interieur.

behang van leer

Hoe zorg je ervoor dat het behang past bij de rest van je interieur?

Als je kiest voor leren behang is het ook mooi om het materiaal leer in de rest van je interieur terug te laten komen. Zorg wel voor een juiste balans, je moet dus ook niet te veel leer hebben. Je kunt bijvoorbeeld leren eettafel stoelen en een leren poefje neerzetten en de andere meubels in ander materiaal aanschaffen. Zo laat je het leer toch terug komen, maar is het ook weer niet te overheersend. Ook is het belangrijk dat de kleur van het behang combineert met de rest van je interieur. Als je bijvoorbeeld zwart leren behang hebt is het mooi om de kleur zwart vaker terug te laten komen zodat alles mooi één geheel wordt.

Waar moet je op letten bij het behangen van behang van leer?

Het is behangrijk dat de kwaliteit van het behang goed is. Vooral als je nog niet zo ervaren bent in het behangen is het van belang dat je goed behang koopt. Wanneer de kwaliteit van het behang namelijk niet goed is gaat het sneller scheuren en blijft het minder goed plakken tijdens het behangen. Het is dan dus extra lastig om het goed en mooi te behangen. Ik raad je dus aan om niet voor het goedkoopste behang te kiezen dat je tegenkomt, maar ook naar de kwaliteit van het behang te kijken.