Prettig douchen doe je met de juist gekozen handdouche

handdouches

Ben je op zoek naar de juiste handdouche? Er zijn op dat gebied te veel keuzes om uit te kiezen, hierdoor wordt het zoeken er naar nog een hele beproeving. Wanneer je op zoek bent naar badkamer ideeën voor een complete verbouwing of voor een eenvoudige update, het kiezen van de beste douche componenten is van cruciaal belang. Het resultaat zal merkbaar zijn wanneer je aan het eind van de dag je heerlijk afspoelt met een bevredigende douche of een miezerig straaltje.

handdouches

Het voordeel ten opzichte van vaste douchekoppen

Handdouches worden via een flexibele slang met glijstang of alleen beugel aan de wand van een doucheruimte gemonteerd om zo enige bewegingsvrijheid te creëren. Het voordeel van een glijstang is dat de douchekop op verschillende hoogten te plaatsen is. Hand douchekoppen zijn ideaal voor mindervalide mensen, kinderen en het douchen van huisdieren. De doucheruimte afspoelen met de hand na gebruik is iets wat je met een vast gemonteerd model zult missen.

Waarom het model moet voldoen aan de stijl?

Niet alleen de esthetiek is belangrijk, het moet ook functioneel zijn. Je kunt een schitterende douchekop hebben, maar wanneer je iemand bent met een lichaamsbouw van twee meter hoog en een meter breed die staat te douchen met een piesstraaltje wordt je ook niet vrolijk. Het beste is om met bepaalde punten rekening te houden, namelijk:

Gewicht ‒ Er kunnen genoeg redenen zijn om te overwegen een aangepaste douche nodig te hebben. Mensen met fysieke aandoeningen, artritis, die een beroerte hebben gehad of net geopereerd zijn kunnen slecht uit de voeten en zullen minder kracht hebben om een zwaar handdouche-armatuur te hanteren. Een lichtgewicht model hier dan meer op zijn plaats.

Grootte ‒ Lichaamsgrootte is ook een aspect om naar te kijken. Misschien is een douchekop met meerdere instellingen dan de juiste keuze, zodat voor ieder de juiste straal beschikbaar is. Een gezin met alleen kleine of tengere personen vinden misschien een compact armatuur beter aan hun behoefte voldoen.

Waterdruk ‒ Heb je een cv-ketel die wel tien liter per minuut geeft of je hebt een gemeente geisertje waarbij het water uit de douchekop valt in plaats van spuit. Kies voor een douchekop die past bij je wateraanvoer. Een grote douchekop bij weinig waterdruk zul je weinig voldoening geven.

Functies ‒ Bediening van de regelklep, is deze soepel te bedienen voor mensen die minder krachtig zijn. Hoeveel functie opties zitten er op. Sommige douchekoppen hebben geen verschillende standen, terwijl je die graag had willen hebben. Allemaal aspecten waar je van tevoren rekening mee moet houden.