Plant voor in het aquarium

Zoek jij een plant die geschikt is om in het aquarium te plaatsen? Dan kan je ervoor kiezen om een Riccardia chamedryfolia te kopen. Waarschijnlijk heb je nog nooit van deze plant gehoord en de naam helpt ook niet mee. Toch is dit een unieke plant waarbij het een mossoort is. Deze plant is bijzonder geschikt om te plaatsen in jouw aquarium en kan dienen als koraalmos. Plaats het mos vooral voor, midden of in de achterzone van jouw aquarium zodat je extra kan genieten van het mos. De Nederlandse naam voor de genoemde term is Koraalmos en wordt regelmatig gekocht in ons land.

Het mos

Voor het mos van deze plant geldt dat de kleur erg intens is. Door de diepgroene kleur zal deze mossoort erg opvallen in het aquarium op een positieve manier. Verder valt de hoogte reuze mee, namelijk maximaal drie centimeter. Op deze wijze zal de mossoort niet veel ruimte in beslag nemen. Als jij ervoor kiest om dit mos te kopen en het vervolgens wilt plaatsen in het aquarium geld dat jij gebruik moet maken van een nylondraad om het mos te bevestigen op de ondergrond. Hierdoor zal het mos uit zichzelf vastgroeien en heeft het een natuurlijke uitstraling. 

Groei en verzorging

Zodra het mos eenmaal geplaatst is zal het niet snel gaan groeien. Dit heeft te maken met het feit dat de vertakkingen af kunnen breken waardoor het mos voornamelijk vast zal groeien. Hierdoor zal het mos nooit veel ruimte in beslag nemen. Zorg er hierbij wel voor dat het mos niet overwoekerd wordt door ander mos dat in het aquarium groeit. Dit zal namelijk erg zonde zijn van de plant die jij hebt. Verder is voldoende verlichting belangrijk voor dit mos.

Specifieke punten

Wat voornamelijk belangrijk is bij het aanschaffen van deze mossoort is dat jij zowel in staat bent om een goede omgeving te creëren en tevens om veel te genieten van deze mossoort. Dit zorgt er namelijk voor dat jij veel plezier zal beleven aan jouw aankoopt. De Riccardia chamedryfolia zal namelijk niet snel sterven. Het zal uit zichzelf vastgroeien en heeft een uitermate natuurlijke uitstraling. Verder is de mossoort afkomstig uit Azië, wat deze plantsoort uniek maakt. Daarnaast moet de tempratuur voor deze soort vrij warm zijn, denk hierbij aan zo’n vijfentwintig graden. Ten slotte moet er tevens voldoende licht aanwezig zijn om een perfecte omgeving voor het mos te creëren.


Ga naar Aquascaper.be voor meer inspiratie.