Jouw houten vloer weer als nieuw: alles over vloerrenovatie

Jouw houten vloer weer als nieuw: alles over vloerrenovatie
Ben jij de trotse eigenaar van een houten vloer? Dan is het vroeg of laat tijd voor een vloerrenovatie. Omdat je vloer tekenen van slijtage vertoont. Of gewoon omdat je toe bent aan een nieuwe look voor je interieur. In dit blog vertel ik je alles over hoe je jouw houten vloer weer als nieuw kunt laten maken.

Wat houdt een vloerrenovatie in?

Een vloerrenovatie begint met het afschuren van de bovenste laag van de vloer. Hierdoor worden alle vlekken, krassen en beschadigingen weggehaald. Je vloer ziet er dan weer als nieuw uit. Het is belangrijk om deze klus over te laten aan een specialist. Het schuren van een houten vloer vergt namelijk de nodige expertise en kennis van zaken. Een professional weet precies hoe de vloer op de juiste manier afgeschuurd moet worden, zodat er geen schade ontstaat.

Nieuwe look voor je houten vloer?

Na het afschuren van de vloer kun je er ook voor kiezen om de vloer een nieuwe uitstraling te geven. Dit kan bijvoorbeeld door de vloer in de was te zetten of af te lakken. Ook kun je de vloer behandelen met een whitewash of greywash. Dit zijn populaire behandelingen voor houten vloeren in een landelijk of Scandinavisch interieur. Met deze behandelingen krijgt je vloer een frisse en moderne uitstraling.

Goed onderhouden blijft belangrijk

Na een vloerrenovatie is het belangrijk om je vloer goed te onderhouden. Zo blijft je vloer langer mooi en gaat hij langer mee. Regelmatig schoonmaken met een stofzuiger en een vochtige doek zorgt ervoor dat vuil en stof geen kans krijgen om in de vloer te trekken. Daarnaast is het belangrijk om de vloer eens in de zoveel tijd opnieuw te behandelen met een was of lak. Met zo nu en dan een vakkundige vloerrenovatie en goed onderhoud blijft je houten vloer jarenlang mooi en gaat deze een leven lang mee. Lees ook: De voor- en nadelen van houten vloeren.